Cinci din cele șase spitale aflate în subordinea CJ Iași au obținut finanțare prin PNRR

Cinci din cele șase spitale aflate în subordinea CJ Iași au obținut finanțare prin PNRR pentru investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a unităților sanitare publice.

Au fost aprobate proiecte pentru îmbunătățirea infrastructurii digitale astfel:
🔹 Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” Iași – Oficial va primi o finanțare de peste 𝟓,𝟕 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, prin proiectul Investitii in sistemele informatice si in infrastructura digitala a Spitalul Clinic de Boli Infecțioase SF. PARASCHEVA Iași
🔹 Maternitatea “Cuza Vodă” – Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Iași a obținut o finanțare de peste 𝟓,𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 prin proiectul Cuza Voda Medical Essential Software Solution (ViMeS)
🔹 Maternitatea Elena Doamna Iași are asigurată o finanțare de peste 𝟓,𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 prin proiectul Investitii in sistemele informatice si in infrastructura digitală a Spitalului Clinic de Obstetrică – Ginecologie „Elena Doamna” Iași
🔹 Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași – Pagina Oficială – 𝟓,𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 prin proiectul SCU Prof. Dr. Oblu Medical Essential Software solution (SCUOMES)
🔹 Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iasi – tot peste 𝟓,𝟖 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 prin proiectul Investiții în sistemele informatice și în infrastructura digitală a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Iași
De asemenea, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii Sfanta Maria Iasi se află pe lista de așteptare pentru a primi finanțare pentru un proiect similar.
”Susținem digitalizarea spitalelor pentru a ne alinia la politicile actuale și a eficientiza activitatea, atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienți. Cu fiecare investiție pe care o facem, reușim să creăm condiții europene în spitalele din județul Iași”.precizează Costel Alexe, președintele CJ Iasi.