Ciolacu: Întâlnire constructivă cu Nehammer despre calea de urmat în construirea unei cooperări privind gestionarea frontierelor

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat că întrevederea pe care a avut-o, joi, la Palatul Victoria, cu cancelarul austriac Karl Nehammer, a fost una „constructivă”, despre calea de urmat în construirea unei cooperări „mai puternice”, în special în ceea ce priveşte „securitatea şi gestionarea frontierelor, inclusiv Ungaria şi Balcanii de Vest”.

„Întâlnire constructivă cu Karl Nehammer despre calea de urmat în construirea unei cooperări mai puternice, în special în ceea ce priveşte securitatea şi gestionarea frontierelor, inclusiv Ungaria şi Balcanii de Vest. Îmbunătăţirea relaţiilor noastre şi construirea pentru viitor”, a afirmat Marcel Ciolacu, joi, într-o postare pe pagina sa de X (Ex twitter).

Joi, în prima parte a zilei, cancelarul austriac a fost primit la Palatul Cotroceni de preşedintele Klaus Iohannis.

După întrevedere, şeful statului a anunţat că unul din subiectele abordate a fost legat de aderarea deplină a României la spaţiul Schengen.

„În discuţia mea cu cancelarul Karl Nehammer am convenit să continuăm procesul de aderare deplină a României la Schengen până când vom atinge acest obiectiv final. UE trebuie să fie unită, puternică, prosperă şi acest lucru va consolida şi mai mult securitatea UE pentru beneficiul tuturor cetăţenilor noştri”, a scris Klaus Iohannis pe platforma X (fostă Twitter).

Karl Nehammer s-a aflat la Bucureşti, unde s-a desfăşurat, timp de două zile, Congresul Partidului Popular European. AGERPRES