Congres PPE/Ciucă: Votul pentru Ursula von der Leyen – un vot pentru o Europă mai puternică

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a subliniat, joi, că votul acordat pentru candidatura Ursulei von der Leyen la şefia Comisiei Europene, în cadrul Congresului PPE de la Bucureşti, reprezintă „un vot pentru o Europă mai puternică şi mai unită”.

„Felicitări, Ursula von der Leyen – candidatul PPE la şefia Comisiei Europene. Votul dat astăzi pentru Ursula von der Leyen, la Bucureşti, e un vot pentru o Europă mai puternică şi mai unită. O Europă în care România se poate dezvolta şi în care românii sunt respectaţi. Preşedinta Comisiei Europene este un prieten şi un aliat al României. A fost o susţinătoare vocală a integrării României în Schengen. Sprijinul său şi manifestul votat ieri de către PPE, în unanimitate, sunt garanţii că România va deveni cât mai curând membră a spaţiului Schengen cu drepturi depline”, a scris Nicolae Ciucă, pe pagina sa de Facebook.

Actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost desemnată joi, la Congresul PPE de la Bucureşti, candidata popularilor europeni pentru un nou mandat la şefia Executivului comunitar.

Candidatura ei a fost aprobată cu 400 de voturi „pentru” şi 89 „împotrivă”, din cele 489 de voturi valabil exprimate. Alte zece voturi au fost anulate.

Ea a fost singurul candidat pentru a conduce lista PPE la scrutinul european din 6 – 9 iunie şi, prin urmare, pentru a obţine un nou mandat de cinci ani la şefia CE. AGERPRES