Guvern: Aproximativ 11.500 de firme vor putea beneficia de schema de ajutor de stat IMM Invest Plus

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a anunţat că Executivul a decis să continue aplicarea măsurilor de sprijin instituite prin schema de ajutor de stat IMM Invest Plus.

 

El a precizat că ordonanţa de urgenţă vine în sprijinul mediului de afaceri şi facilitează accesul firmelor la lichidităţi.

„Guvernul a decis să continue aplicarea măsurilor de sprijin instituie prin schema de ajutor de stat IMM Invest Plus şi componentele sale. Noua schemă de ajutor de stat instituită se va aplica până la data de 30 iunie 2024, adică până la acea dată se pot emite acorduri de finanţare de către fondurile de garantare şi contragarantare. Aproximativ 11.500 de firme din România vor beneficia de IMM Plus şi de componentele sale: IMM România Plus, Agro Plus, IMM Prod Plus, Construct Plus, Innovation Plus şi Rural Plus. O schemă de ajutor de stat cu un buget de aproximativ 12,5 miliarde lei, echivalentul a aproximativ 2,5 miliarde de euro”, a spus Mihai Constantin.

Premierul Marcel Ciolacu anunţase, joi, în debutul şedinţei de guvern, că va fi prelungită şi în acest an schema de ajutor de stat IMM Invest Plus.

„Continuăm să sprijinim capitalul românesc, prelungim şi în acest an schema de ajutor de stat IMM Invest Plus, cu toate componentele sale. În jur de 11.500 de firme româneşti vor beneficia de acest ajutor din partea statului, cu un buget aproximativ 2,5 miliarde de euro. Sprijinul vine sub formă de granturi, cât şi garanţie pentru credite, iar valorile maxime ale ajutoarelor acordate companiilor au fost majorate”, a spus premierul. AGERPRES