Klaus Iohannis – întrevedere cu vicepreşedintele Consiliului de miniştri din Italia, Antonio Tajani

Preşedintele Klaus Iohannis a avut joi, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu Antonio Tajani, vicepreşedinte al Consiliului de miniştri, ministru al afacerilor externe şi cooperării internaţionale al Republicii Italiene, în marja Congresului PPE de la Bucureşti.

„Preşedintele Klaus Iohannis a avut astăzi, la Palatul Cotroceni, o întrevedere cu Antonio Tajani, vicepreşedinte al Consiliului de miniştri, ministru al afacerilor externe şi cooperării internaţionale al Republicii Italiene, în marja Congresului PPE de la Bucureşti. În cadrul discuţiilor, preşedintele României a evidenţiat impulsul dat excelentei relaţii bilaterale de Relansarea Parteneriatului Strategic Consolidat dintre România şi Italia, precum şi rolul semnificativ al comunităţii române, respectiv italiene, în consolidarea legăturii speciale dintre cele două ţări”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Administraţiei Prezidenţiale.

Peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se numără preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a Popularilor Europeni, s-au reunit miercuri şi joi în congres la Bucureşti.

Popularii europeni au desemnat-o joi pe actuala preşedintă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, drept candidată pentru un nou mandat la şefia executivului comunitar. AGERPRES