ANM: Regim termic normal şi precipitaţii mai consistente pe parcursul următoarelor două săptămâni

Variaţiile termice vor fi nesemnificative în următoarele două săptămâni (11-24 martie), temperaturile minime fiind pozitive în majoritatea regiunilor, iar precipitaţiile vor predomina în cea mai mare parte a ţării, se arată în prognoza publicată, luni, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Banat, în primele zile din interval, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii regionale de 16 grade, până spre 12 grade. Ulterior, până la finalul săptămânii, valorile diurne vor fi în creştere până la medii de 17 – 18 grade. În a doua jumătate a intervalului, variaţiile termice nu vor fi semnificative, iar media maximelor se va situa în general în jurul a 16 grade. Valorile termice nocturne vor fi în scădere de la medii de 8 grade, spre 3 – 4 grade la finalul primei săptămâni, iar în a doua parte a intervalului vor fi doar uşoare variaţii, iar media se va menţine în jurul a 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 11-15 martie şi după data de 19 martie.

În Crişana, până spre mijlocul primei săptămâni, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii de 17 – 18 grade, până spre 12 grade. Până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creştere până la medii de 16 – 17 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor mai fi variaţii termice uşoare, dar media maximelor va fi în general în jurul a 15 grade. Valorile termice nocturne vor fi în scădere de la medii de 7 – 8 grade la începutul intervalului, spre 3 – 4 grade la finalul primei săptămâni, iar în a doua parte a intervalului vor fi doar uşoare variaţii, iar media se va menţine în general în jurul a 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată mai ales în intervalul 11-14 martie şi după data de 17 martie.

În Transilvania, până la jumătatea acestei săptămâni, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii de 16 grade, până spre 10 – 11 grade, iar până la finalul săptămânii, valorile diurne vor fi în creştere spre medii de 15 – 16 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor mai fi variaţii termice nesemnificative, dar media maximelor se va situa în general în jurul a 14 grade. Valorile termice nocturne vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului, iar media regională a acestora va oscila între 2 şi 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 11-15 martie, precum şi după data de 19 martie.

În Maramureş, până în data de 13 martie, valorile termice maxime vor fi în scădere de la medii de 16 grade, spre 12 grade. Ulterior, până la finalul primei săptămâni, valorile diurne vor fi în creştere până la medii de 15 grade. În a doua jumătate a intervalului, vor mai fi variaţii termice uşoare, iar media maximelor va fi de 13 – 15 grade. Valorile termice nocturne vor fi în scădere de la medii de 7 grade la începutul intervalului, spre 3 grade la finalul primei săptămâni. În a doua parte a intervalului vor fi doar uşoare variaţii, iar media va oscila între 2 şi 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată mai ales în intervalul 11-14 martie şi după data de 17 martie.

În Moldova, până la mijlocul primei săptămâni, variaţiile termice diurne nu vor fi semnificative, iar media acestora va fi de 8 – 9 grade. În intervalul 14-18 martie, valorile termice maxime vor fi în creştere spre medii de 16 – 17 grade, iar apoi vor avea tendinţa de scădere până la 13 – 14 grade. Valorile termice nocturne vor avea uşoare variaţii pe tot parcursul intervalului de anticipaţie, iar media regională a acestora va oscila între 2 şi 5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 11-14 martie şi după data de 19 martie.

În Dobrogea, valorile termice nu vor avea variaţii semnificative pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Media maximelor va oscila între 10 şi 15 grade, cu o creştere a valorilor între 14 şi 18 martie, iar cea a minimelor va fi de 4 – 6 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 15 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 11-15 martie şi după data de 20 martie.

În Muntenia, până joi, valorile termice maxime vor fi în scădere uşoară de la medii de 15 – 16 grade, până spre 12 grade. Până la finalul săptămânii, valorile diurne vor fi în creştere spre medii de 18 – 19 grade. În a doua jumătate a intervalului, temperaturile maxime vor avea din nou tendinţa de scădere uşoară până la medii de 15 – 16 grade. Valorile termice nocturne vor avea variaţii nesemnificative pe tot parcursul intervalului, iar media regională a acestora va oscila între 3 şi 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 11-15 martie, dar şi după 20 martie.

În Oltenia, valorile termice nu vor avea variaţii importante pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Media maximelor va oscila între 14 şi 18 grade, iar creşterea valorilor se va realiza spre finalul primei săptămâni. Media temperaturilor nocturne va fi în general de 4 – 6 grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 16 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 11-15 martie şi din 20 martie.

La munte, nu vor exista variaţii importante de temperatură în următoarele două săptămâni. Media maximelor va oscila între 2 şi 6 grade, cu o creştere mai pronunţată între 14 şi 18 martie, iar cea a minimelor va fi de la -3 la zero grade, cu cele mai scăzute valori în jurul datei de 15 martie. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 11-15 martie şi după data de 19 martie. AGERPRES