Înscrierile în aplicaţie se realizează în limita a 200% din bugetul alocat programului.
Sesiunea de finanţare se derulează în perioada 17 iunie – 19 iulie, sau până la epuizarea bugetului, prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie pe site-ul www.afm.ro, în vederea introducerii informaţiilor necesare participării în Program.
„Având în vedere importanţa din punct de vedere al politicilor de protecţie a mediului, anul acesta am hotărât să deschidem o nouă axă de finanţare care urmăreşte creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice cu o putere minimă de 30 kW şi maximă de 200 kW, pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrării surplusului în sistemul energetic naţional pentru solicitanţii unităţi de cult, instituţii şi autorităţi publice din sistemul naţional de asistenţă socială, precum şi entităţi juridice non-profit acreditate pentru furnizarea de servicii sociale. Ne dorim ca programul să îşi atingă cât mai repede scopul, acela de a sprijini beneficiarii în efortul lor de a-şi reduce costurile cu factura la energie”, a declarat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu, citat în comunicatul instituţiei.
Solicitantul se poate înscrie o singură dată în cadrul unei sesiuni, pentru un singur imobil.
În cadrul unei sesiuni de înscriere poate fi aprobată o singură cerere de finanţare depusă de către un solicitant.
Cuantumul finanţării este de maximum un milion de lei şi se acordă în procent de 100% din contravaloarea cheltuielilor eligibile. Valoarea maximă acordată cu titlu de finanţare este cea corespunzătoare unei puteri maxime instalate de 200 kW. AGERPRES