Biro (AUR Mureş): Sperăm că doamna Weber nu sacrifică democraţia în România de dragul unui nou mandat

Preşedintele AUR Mureş, Răzvan Biro, a declarat, joi, că formaţiunea sa solicită Avocatului Poporului, Renate Weber, să conteste la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, adăugând că speră că aceasta nu va sacrifica democraţia din România de dragul unui nou mandat.

„AUR solicită Avocatului Poporului să sesizeze şi să conteste OUG privind comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare (…) Este inadmisibil până unde au ajuns Ciolacu şi Ciucă să acţioneze, este o acţiune antidemocratică, neconstituţională, ilegală, pe care ei o întreprind în disperare de cauză. (…) Solicităm Avocatului Poporului să acţioneze în interesul cetăţenilor români şi să conteste această ordonanţă de urgenţă a Guvernului la Curtea Constituţională. Deci, să sperăm că doamna Weber nu va sacrifica democraţia din România de dragul unui nou mandat. Vă reamintesc că, undeva pe 21, deci la puţine zile după alegerile din 9 iunie, îi expiră mandatul doamnei Weber, care poate fi prelungit o singură dată. Să sperăm că doamna Weber nu va sacrifica democraţia din România de dragul unui nou mandat la Avocatul Poporului”, a declarat Răzvan Biro, într-o conferinţă de presă.

Liderul AUR Mureş a afirmat că indiferent dacă alegerile vor fi comasate sau nu, Alianţa pentru Unirea Românilor va avea mai mulţi reprezentanţi în Parlamentul European decât PSD sau PNL.

„Cu siguranţă suntem pregătiţi să intrăm în aceste alegeri europarlamentare şi locale. Vom fi pregătiţi şi vom dovedi din nou că suntem o forţă. Motivul pentru care avem de-a face cu această situaţie neconstituţională de comasare este tocmai acesta: în momentul acesta, şi PSD, şi PNL au certitudinea clară că AUR este principala forţă politică din România. Disperarea lor a venit prea târziu. Nu mai pot opri valul AUR”, a susţinut Biro.

El a arătat că, începând de joi, AUR Mureş a început adunarea de semnături de susţinere pentru depunerea candidaturilor la alegerile pentru Parlamentul European şi că formaţiunea îşi propune să strângă 1 milion de semnături.

Deputatul AUR Mureş Dan Tanasă a precizat că se regăseşte pe lista de candidaţi pentru europarlamentare şi că ordinea pe liste urmează să fie stabilită în zilele următoare. AGERPRES