Congresul „Impactul tehnologiilor digitale în stomatologia contemporană”

Congresul cu tema „Impactul tehnologiilor digitale în stomatologia contemporană”, organizat de Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și Colegiul Medicilor Stomatologi Iași, celebrează și 64 de ani de învățământ superior medical stomatologic ieșean, împletind firul tradiției cu firescul colaborărilor inter-academice.
Evenimentul științific de înaltă ținută reunește participanți din țară și din străinătate pentru a împărtăși și a dezbate rezultatele ultimelor cercetări și inovații în domeniu.
„Ce poate fi mai plăcut la vedere decât un zâmbet frumos?! Tocmai de aceea am un mare respect pentru specialiștii care ne învață cum să ne protejăm dantura. Din fericire, stomatologia a devenit un domeniu de vârf în sistemul național de sănătate, sistem care, din păcate, încă are o mulțime de lipsuri.
În urmă cu aproape trei decenii se anticipa un reviriment al acestui domeniu, după perioada neagră din vremea comunismului când actul stomatologic era gratuit, dar aparatura din cabinetele de profil era complet depășită. Astăzi, domeniul stomatologic s-a dezvoltat accelerat și a ajuns foarte aproape de ceea ce sperau vizionarii: un sector medical generator de venituri consistente care, pe lângă nenumărații clienți din țară, atrage an de an mii de clienți din străinătate.
Felicitări pentru aceste rezultate, pe care nu le consider deloc întâmplătoare, de vreme ce ele au în spate o școală de tradiție și multe generații de specialiști care au avut și au grijă să ne facă zâmbetul cât mai frumos.
În acest context nu am nicio îndoială că dezvoltarea tehnologiilor digitale și în acest sector va conduce la performanțe de neimaginat ieri și puțin anticipate astăzi.
Iată o dorință pe care v-o împărtășesc: ca și în acest domeniu tehnologia digitală să ne fie doar prietenă! Să zâmbim și să avem încredere în viitor!
Felicitări organizatorilor Congresului și mult succes participanților!”, a transmis primarul Mihai Chirica.