Costel Alexe: Vom planta un tei-clonă a teiului lui Eminescu din Grădina Copou în Piața Namesti Miru din Praga

Președintele CJ Iași Costel Alexe anunță că la invitația Ambasadei României în Republica Cehă, se va  marca într-un mod inedit scurta ședere a poetului național Mihai Eminescu la Praga, în 1869. De altfel, cea mai celebră fotografie a poetului a fost realizată în acea perioadă, în Piaţa Sf. Wenceslas, atunci când Eminescu avea 19 ani.
”Astfel, vom planta un tei-clonă a teiului lui Eminescu din Grădina Copou în Piața Namesti Miru din Praga. Vom duce acest simbol al culturii românești în inima Pragăi!
Pe lângă teiul-clonă, Consiliul Județean Iași va oferi și o placă comemorativă care va fi amplasată lângă arbore, cu un mesaj ce va celebra opera lui Eminescu și va sublinia importanța culturală a acestui eveniment.
Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, prin Grădina Botanică din Iași, va fi cea care va oferi teiul-clonă, asigurând continuitatea simbolică a acestui arbore emblematic din istoria culturii românești.
Acest gest simbolic este încă o dovadă a aprecierii de care se bucură opera lui Mihai Eminescu pe plan internațional”, precizează Costel Alexe.