Înalta Curte obligă Biroul Electoral Central să-l primească pe reprezentantul PMP

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis, marţi, o contestaţie depusă de Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi a decis ca formaţiunea să aibă un un reprezentant în Biroul Electoral Central (BEC).

Pe 16 martie, la constituirea Biroului Electoral Central, a fost respinsă cererea PMP de a avea un reprezentant în cadrul Biroului, în persoana Danielei Ruxandra Mihai.

Motivul invocat de BEC a fost că, în Registrul partidelor politice, Cristian Diaconescu este cel care apare ca preşedinte al PMP, în timp ce adresa prin care se solicita propunerea de desemnare a reprezentantului partidului era semnată de Eugen Tomac şi Ionuţ Simionca.

PMP a atacat decizia BEC la Instanţa supremă, având câştig de cauză.

„Cu majoritate: Admite contestaţia formulată de contestatorul Partidul Mişcarea Populară. Anulează în parte Procesul verbal nr.1 PV/BEC 2024 din data de 16.03.2024 emis de intimatul Biroul Electoral Central, în ceea ce priveşte respingerea propunerii făcute de Partidul Mişcarea Populară, de completare a Biroului Electoral Central cu reprezentantul contestatorului. Dispune completarea Biroului Electoral Central cu reprezentantul desemnat de contestatorul Partidul Mişcarea Populară. Definitivă. Cu opinia separată a doamnei judecător Tămagă Elena Diana în sensul respingerii contestaţiei, ca nefondată”, se arată în decizia instanţei.

Reamintim că PMP a mai câştigat marţi, alături de USR şi Partidul Forţa Dreptei, un alt proces cu BEC, obţinând în instanţă constituirea Alianţei Dreapta Unită. AGERPRES