82 de evenimente gestionate de către pompierii ieșeni în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Mihail Sturdza” al Județului Iași au gestionat 82 de evenimente, dintre care amintim:

  • 1 intervenție pentru stingerea unui incendiu produs la coșul de fum al unei case de locuit, în localitatea Brătulești, comuna Strunga, fără victime. În urma acestuia, au ars depunerile de funingine din interiorul coșului de fum. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost coșul de fum necurățat de funingine.
  • 2 intervenții la accidente rutiere produse în municipiul Iași. În evenimentele rutiere pompierii militari au asigurat măsurile specifice de prevenire și stingere a incendiilor. Cazurile au rămas în atenția autorităților pentru cercetări.
  • 24 de cazuri SMURD, pentru acordarea primului ajutor și transportarea la spital a persoanelor rănite ori cu probleme medicale grave.
  • 51 de acțiuni pentru monitorizarea transporturilor periculoase.
  •  1 intervenție pentru deblocarea ușilor de acces în vederea facilitării pătrunderii echipajelor medicale.
  • 1 recunoaștere în teren și activitate de informare preventivă cu forțe și mijloace de intervenție în teren la un obiectiv din zona de competență, în vederea asigurării și desfășurării, în condiții de operativitate și eficiență, a operațiunilor de intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.
  •  2 activități de control și informare preventivă:

În perioada menționată, inspectorii de prevenire din cadrul ISU Iași au efectuat 2 controale pe linia prevenirii și stingerii incendiilor la obiective din județul Iași.

Pe timpul verificărilor, pompierii au efectuat și instruirea de specialitate cu reprezentanții obiectivelor.

Personalul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Mihail Sturdza” al județului Iași va continua activitățile orientate spre siguranța cetățenilor, cu accent pe prevenirea situațiilor de urgență și gestionarea operativă a evenimentelor care pun în pericol viața semenilor sau bunurile materiale ale acestora.

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro