Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu – la Ambasada Republicii Moldova în Belgia

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, şi Alteţa Sa Principele Radu au discutat, joi, cu ambasadorul Republicii Moldova în Belgia, Viorel Cibotaru, care este şi şef al misiunii ţării sale pe lângă NATO, despre suportul necesar extinderii relaţiilor Chişinăului cu organizaţiile internaţionale.

La final, ambasadorul Viorel Cibotaru a menţionat că întrevederea cu membrii Casei Regale coincide cu aniversarea a nouă ani de când, în calitate de ministru al Apărării, l-a întâlnit, la Chişinău, pentru prima oară, pe principele Radu.

„Sunt zile în care se iau decizii istorice pentru Republica Moldova, dar şi pentru România şi acest sprijin şi suport pe care permanent le acordă Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală sunt de nepreţuit pentru noi. (…) Am discutat sub toate aspectele cum poate fi ajutată Republica Moldova, dar şi cum împreună putem dezvolta proiecte absolut necesare, proiecte identitare, de dezvoltare, de apropiere a Republicii Moldova şi a României în acest context de integrare europeană şi de extindere a relaţiilor Republicii Moldova cu mai multe organizaţii internaţionale, mă refer acum la Alianţa Nord-Atlantică”, a declarat ambasadorul Republicii Moldova, Viorel Cibotaru.

La vizita inclusă în calendarul acţiunilor prilejuite de centenarul vizitei Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand în Belgia a participat şi şefa misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, Daniela Morari.

„Suntem recunoscători pentru susţinerea pe care o oferă Majestatea Sa şi Alteţa Sa Regală Republicii Moldova, prin demersurile pe care le fac, promovând agenda de integrare europeană. Este foarte importantă susţinerea tuturor statelor membre ale UE”, a declarat ambasadoarea Daniela Morari.

Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, şi Alteţa Sa Principele Radu marchează, zilele acestea, centenarul vizitei Reginei Maria şi a Regelui Ferdinand în Belgia, care s-a desfăşurat în luna mai a anului 1924, la invitaţia Regelui Albert I al Belgiei şi a Reginei Elisabeta. AGERPRES