Ciolacu: Capela ortodoxă a Palatului Parlamentului, mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viaţa cotidiană

Premierul Marcel Ciolacu a evidenţiat, luni, după sfinţirea Capelei ortodoxe din Palatul Parlamentului, că aceasta reprezintă „mărturia rolului crucial” pe care spiritualitatea îl are în viaţa cotidiană.

 

„Am deosebita onoare să particip la un moment istoric marcat de binecuvântarea Capelei ortodoxe din Parlamentul României de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, a cărui dăruire, tenacitate şi energie neobosită în realizarea binelui comun m-a inspirat întotdeauna şi mi-a oferit privilegiul unei colaborări sincere şi temeinice în beneficiu întregii societăţi româneşti”, a spus Ciolacu.

 

El l-a felicitat pe preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, pentru iniţiativa de înfiinţare a unei capele ortodoxe în forul legislativ al ţării.

„Această capelă reprezintă atât un loc de închinare şi reflecţie pentru cei care activează în Parlamentul României, cât şi un simbol al valorilor noastre naţionale. Într-o lume în care credinţele şi valorile tradiţionale sunt adesea trecute în plan secund, această capelă este mărturia rolului crucial pe care spiritualitatea îl are în viaţa noastră cotidiană. În final, această capelă nu este doar un loc de linişte şi refugiu în faţa provocărilor şi tensiunilor zilnice, ci un simbol al angajamentului nostru faţă de valorile naţionale. Sper că acest spaţiu sacru îi va inspira şi îi va întări pe toţi cei care îi trec pragul, aducând lumină şi înţelepciune în călătoria noastră comună spre binele întregii societăţi. Aşa să ne ajute Dumnezeu!”, a adăugat Ciolacu. AGERPRES