Începând cu 1 aprilie, părinții din Chișinău vor putea înscrie copiii în clasa I

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Începând cu 1 aprilie, părinții din capitală vor putea înscrie copiii în clasa I. Aceștia vor putea depune actele pe platforma: escoala.chisinau.md, informează MOLDPRES.

Potrivit primăriei capitalei, procedura de înscriere se va desfășura în două etape. Prima etapă va fi în perioada 1 aprilie – 24 mai. Aceasta presupune depunerea/completarea/validarea cererilor și actelor de înscriere în clasa I a copiilor care împlinesc vârsta de 7 ani până la 1 septembrie 2024. În prima etapă este obligatoriu ca viza de reședință a copilului să corespundă cu districtul școlar.

Totodată, a doua etapă de înscriere în clasa I se va desfășura în perioada 3 – 17 iunie. În cadrul acesteia va avea loc depunerea/completarea/validarea actelor de înscriere a copiilor din districtul școlar care vor împlini vârsta de 7 ani până la începutul anului școlar și n-au reușit să fie înscriși în prima etapă; a copiilor care vor împlini vârsta de 7 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2024 din districtul școlar; a copiilor din alte districte școlare pe locurile rămase libere.

De asemenea, situațiile de excepție privind copiii care pe parcursul celor două etape nu au fost înscriși în clasa I vor fi examinate de comisiile instituționale și de cea municipală în perioada 20 – 30 august, în limita locurilor rămase libere.