Moldexpo va găzdui Expozițiile „MOLDCONSTRUCT” și „MOLDENERGY”

Chişinău, 25 mar. /MOLDPRES/. Centrul „Moldexpo” va găzdui în perioada 28 – 31 martie expozițiile internaționale specializate „MOLDCONSTRUCT”, ediția a XXVI-a și „MOLDENERGY”, ediția a XXV-a, transmite MOLDPRES.

La expoziția MOLDCONSTRUCT vor fi propuse într-o gamă largă materiale de construcție, materiale pentru lucrări de finisare, cărămidă pentru zidăria clasică, țiglă ceramică, gresie și faianță. Expoziția va însuma o gamă largă de ferestre, uși, sisteme pentru terase, porți industriale, precum și sisteme automate pentru acestea. Un loc însemnat în cadrul expoziției revine lemnului, fiind propuse cherestea și articole din lemn. Mai multe unități comerciale vor aduce la expoziție vopsele profesionale, inclusiv lacuri pentru fier, lemn, pardoseli. Un loc aparte în oferta expoziției vor ocupa sculele, uneltele, instrumentele și utilajul pentru construcții.

Expoziția MOLDENERGY este un eveniment-cheie în domeniul valorificării eficiente a resurselor energetice, surselor regenerabile de energie solară, eoliană, pe biogaze, aplicării tehnologiilor de conservare a energiei, utilizării sistemelor termice, de climatizare, ventilare, iluminare, refrigerare.

Directorul general interimar al Moldexpo, Zinaida Popa, a declarat astăzi la o conferință de presă că evenimentul va întruni circa 110 de companii participante, care își vor etala produsele în domeniul construcției și energiei. „Expozițiile oferă o oportunitate și o platformă în care fiecare poate să-și demonstreze toate serviciile și materialele pentru a construi o Moldovă europeană”, a conchis Zinaida Popa.

Ministrul Energiei, Victor Parlicov, a punctat că nu întâmplător aceste două expoziții se desfășoară concomitent. „Aceste două expoziții merg mână în mână pentru că dincolo de aspectul de securitate și construcția liniilor de interconexiune, există un mare rol și un mare potențial de investiții în lucruri care țin de viața cotidiană a oamenilor. Iar aici principalele dimensiuni pe care lucrăm noi țin exact de decarbonizare, eficiență energetică care în mare parte este izolarea clădirilor, schimbarea surselor de încălzire, integrarea energiei regenerabile în consumul de energie, stocarea de energie. Toate aceste dimensiuni au tangență nu doar cu energia, dar și cu alte sectoare și în primul rând cu sectorul construcțiilor”, a explicat Victor Parlicov.

Pe toata perioada expoziției, vizitatorii va putea asista la demonstrații de materiale, produse, instrumente, utilaje, tehnologii și inovații pentru domeniile abordate, care vor avea loc chiar în standuri. Inaugurarea oficială a expozițiilor MOLDENERGY și MOLDCONSTRUCT va avea loc la joi, 28 martie 2024, la ora 13:30 în pavilionul central al Moldexpo. Intrarea este liberă.