33 de ani de la înființarea postului Tele Moldova+

Cu ocazia aniversării a 106 ani de la Unirea Basarabiei cu „mama sa, România”, Sala „Vasile Pogor” a Primăriei Municipiului Iași a găzduit, în prezența a numeroase personalități din lumea culturală și mediul universitar, un eveniment dedicat și împlinirii a 33 de ani de la înființarea postului Tele Moldova+.
Sub genericul „Libertatea de a fi român, oriunde te-ai afla”, președintele Tele Moldova+, Petru Frăsilă, a oferit premii de excelență pentru „ambasadorii României din Diaspora” și a lansat un nou post internațional de televiziune, AskroM+ Londra.
„În opinia mea, mass-media nu este doar un gardian al democrației și nu doar un prieten al adevărului, ci ar trebui să fie și un garant al unei minime moralități.
Din păcate, trăim într-o lume în care știrile false sau cele profund viciate de imixtiunea politicului, ori de așa-zișii jurnaliști cumpărați la kilogram, care practică cu entuziasm dezinformarea și șantajul, ne influențează profund și în rău viața.
De aceea, un post de televiziune ori un ziarist veritabil care nu uită să vadă și părțile bune și frumoase ale vieții, care nu ignoră realizările unei comunități, care adoptă o critică constructivă și care verifică informațiile nu poate fi decât lăudat și dat ca exemplu.
Felicitări pentru îndelungata activitate de până acum și mult succes noii instituții media!”, a transmis primarul Mihai Chirica.