Primarul Mihai Chirica a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a încă opt străzi

Primarul Mihai Chirica a semnat ordinul de începere a lucrărilor de modernizare a încă opt străzi.
 Este vorba despre:
➡ fundac Strugurilor și strada Poienilor din zona Galata,
➡ strada Gloriei din zona Nicolina
➡ strada Alba lulia, strada Bucovinei și strada Călugăreni din zona Păcurari,
➡ strada Podoleanu din zona Moara de Vânt,
➡ strada Teascului din zona Bucium.
 Lucrări vor fi executate începând de miercuri, 27 martie, de asocierea Concret Drum SRL – Alpenside SRL în cadrul unui contract în valoare de 9.703.751,24 lei.
Termenul de finalizare a lucrărilor este de un an.
***
Primăria Municipiului Iași susține un amplu program de modernizare a infrastructurii rutiere și pietonale, precum și de reparații ale străzilor și trotuarelor. În acest program sunt incluse, în diverse stadii (contracte de lucrări în derulare, proiectate, în curs sau propuse pentru proiectare), aproape 160 de străzi din toate zonele orașului.
 În prezent Primăria Municipiului Iași are încheiate contracte de lucrări, care sunt în derulare, pentru 40 de străzi în valoare totală de circa 94,5 de milioane de lei. La acestea se adaugă modernizarea pasajului Socola, cu o valoare de circa 42 de milioane de lei. Astfel, municipalitatea are contracte în derulare în valoare de aproape 136,5 de milioane de lei.
În curând Primăria va lansa și licitația pentru modernizarea bulevardului Poitiers pentru o sumă estimată la 45 de milioane de lei.
Totodată, municipalitatea are un contract în derulare pentru modernizarea trotuarelor și aleilor pietonale pe o suprafață totală de 100.000 de metri pătrați. Programul de modernizare se desfășoară în perioada 2022 – 2024 și are o valoare de 27,6 milioane de lei.
La acestea se adaugă câteva zeci de străzi aflate în programul de reparații curente susținut în această primăvară de Citadin SA.
 Programul de modernizare a străzilor din Municipiul Iași poate fi consultat aici: https://shorturl.at/fnxE1.