Aeroportul Internațional Iași a devenit cel mai modern și al doilea cel mai mare aeroport din România

Odată cu primul zbor de la noul terminal, T4, Aeroportul Internațional Iași a devenit cel mai modern și al doilea cel mai mare aeroport din România!
Bucuria și mândria noastre sunt cu atât mai mari cu cât începând de duminică, 31 martie, odată cu intrarea în spațiul aerian Schengen, sunt operate din terminalul T4 și zborurile externe în această zonă.
💶 Este un proiect vital pentru Iași și întreaga Regiune de Nord – Est, o investiție de aproape 100 de milioane de euro, din care circa 85 de milioane fonduri europene, care a constat în principal în construirea noului terminal, de peste 30 de mii de metri pătrați, extinderea parcării, reorganizarea căilor de acces, amenajarea unui parc fotovoltaic etc. Grație acestor investiții consistente, făcute cu profesionalism într-un timp record, Aeroportul Internațional Iași va ajunge la o capacitate de procesare de peste 3,5 milioane de pasageri pe an!
🇪🇺 „De-a lungul ultimilor ani Aeroportul din Iași s-a modernizat continuu, iar astăzi putem spune că Iașul chiar are Aeroportul pe care îl merită. Un Aeroport demn de secolul al XXI-lea! Un Aeroport european!
Sincere felicitări promotorilor acestei investiții, echipelor de la Consiliul Județean și Aeroportul Internațional Iași, și mulțumiri tuturor celor care au contribuit la succesul acestui proiect!”, a declarat primarul Mihai Chirica.