Ciolacu este de acord cu eliminarea contribuţiei din concediile medicale pentru bolnavii de cancer şi tinerele mame

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, că este de acord să fie eliminată contribuţia de 10% din concediile medicale pentru bolnavii cronici, bolnavii de cancer şi pentru tinerele mame, iar acest lucru se va întâmpla cel mai probabil săptămâna aceasta, prin modificarea legii în Parlament.

Premierul a fost întrebat ce se va întâmpla cu proiectul de lege privind contribuţia de 10% din concediile medicale care este blocat la Camera Deputaţilor.

„În primul rând eu, Guvern, nu pot să vin cu ceva pentru că este un act normativ, ordonanţă, care a intrat în Parlament. Aş încălca o decizie a CCR. E foarte clar. Sunt ferm convins – colegii de la Parlament vor lua o decizie. Pe de altă parte, nu înţeleg care este supraimpozitarea. (…) Şi eu şi dumneavoastră plătim 10% la CASS. Concediile medicale sunt un venit. Ce v-am spus foarte clar este faptul că pentru cei cu boli cronice, pentru cei bolnavi de cancer, pentru tinerele mame sunt total de acord să se elimine. O să vorbesc cu domnul Simonis (preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis – n.r.) şi o să o facem foarte rapid, sper săptămâna aceasta”, a precizat Marcel Ciolacu, la sediul PSD, după şedinţa Consiliului Politic Naţional al social-democraţilor. AGERPRES