Simion: OUG privind comasarea alegerilor nu a fost pe ordinea de zi a Senatului; coaliţia se fereşte de verificarea constituţionalităţii ei

Preşedintele AUR, George Simion, a criticat marţi decizia din Biroul permanent de a nu pune pe ordinea de zi a plenului Senatului ordonanţa de urgenţă privind comasarea alegerilor, menţionând că actuala coaliţie se fereşte de „verificarea constituţionalităţii” acestui act normativ.

„Mai devreme, trebuia pusă pe ordinea de zi a Senatului ordonanţa privind comasarea. După ce a fost amânată două săptămâni pentru a avea termen de gândire, nici astăzi ordonanţa de comasare nu a fost pusă pe ordinea de zi a Senatului şi pe 6 aprilie trece tacit. În mod evident, această ordonanţă este neconstituţională şi actuala coaliţie se fereşte de proba constituţionalităţii, de verificarea constituţionalităţii ei, dar ce a făcut Avocatul Poporului? Ce face Curtea Constituţională, care a fost sesizată printr-o cale extraordinară de către noi? Nu este admisibil (…). Împăratul este gol, în momentul acesta avem alegeri comasate neconstituţionale şi o lovitură de stat în plină desfăşurare. Aşa cum am anunţat, vom apela la orice mijloace, oricât de extreme, dar democratice, pentru a opri această lovitură de stat şi acest atac asupra Constituţiei şi ordinii de drept din România”, a precizat Simion, la o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului.

În context, el a prezentat afişele AUR din campania pentru alegerile europarlamentare.

„În premieră, vă prezentăm afişele AUR din campania pentru alegerile europarlamentare. Este un personaj vestit, o cunoaşteţi din desene animate, este Ursula (n.r. Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene). Doamna Ursula e un personaj de desene animate, o vom folosi ca mascotă. Din păcate, PSD şi PNL o susţin la preşedinţia Comisiei Europene şi susţin această caracatiţă, susţin corupţia la nivel european. Ăsta este gradul de supuşenie, ăsta e nivelul la care am ajuns în ţară”, a afirmat liderul AUR.

Acesta a menţionat că AUR va propune tuturor partidelor din cele 27 de state ale Uniunii Europene să semneze un pact „prin care să se angajeze că nu o vor vota pe Ursula von der Leyen ca viitoare şefă a CE”.

Referitor la alegerile locale din 9 iunie, Simion a spus că AUR va avea candidaţi la toate consiliile din ţară.

„AUR va avea candidaţi la toate consiliile, la preşedinţiile consiliilor judeţene şi la primăriile municipii reşedinţă de judeţ. Vom prezenta aceşti candidaţi duminică, într-un eveniment special, 41 de candidaţi la preşedinţiile consiliilor judeţene şi 41 de candidaţi la primăriile municipiilor reşedinţă de judeţ. Să nu se aştepte unii şi alţii că scapă de noi, chiar dacă aceste alegeri nu trebuie să aibă loc pe 9 iunie, ci pe 29 septembrie, aşa cum este legal constituţional şi cum este într-o ordine firească. Patru luni de zile ce vor face supuşii domnului Klaus Werner Iohannis? Vor avea un primar ales şi un primar actual. Nu este normal”, a susţinut Simion. AGERPRES