Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a participat la Adunarea Generală de înființare a Asociației Școala Națională pentru Energie Nucleară – SNEN, care a avut loc vineri, 29 martie 2024, la Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București.

Scopul Asociației este reprezentat de formarea, promovarea și susținerea educației specifice domeniilor de activitate reprezentate de energia nucleară și/sau domeniile conexe acesteia, în vederea creșterii ratei de participare și integrare pe piața europeană a muncii a specialiștilor din aceste domenii de activitate.

În cadrul Adunării Generale au fost stabilite obiectivele și activitățile pe care SNEN își propune să le implementeze, precum și modul de lucru care va fi abordat. De asemenea, membrii fondatori au votat în unanimitate și au semnat Actul Constitutiv și Statutul Asociației.

La eveniment au participat reprezentanți ai celor 12 universități fondatoare și reprezentanți ai instituțiilor de profil, NEA-OECD, Ministerul Educației, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, Societatea Națională Nuclearelectrica S.A., FCN Pitești, CNCAN, ANDR, RO POWER, RATEN, RATEN-CITON, IFIN-HH, ROMATOM. Lor li s-au adăugat studenți ai Universității POLITEHNICA București, interesați de domeniul energiei.

Membrii fondatori:

●     Universitatea Națională de Știință și Tehnologie POLITEHNICA București

●     Universitatea din București

●     Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca

●     Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

●     Universitatea de Vest din Timișoara

●     Universitatea Ovidius din Constanța

●     Universitatea Valahia din Târgoviște

●     Universitatea din Craiova

●     Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca

●     Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, București

●     Universitatea din Petroșani

●     Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București