Vicepremierul Cristina Gherasimov a discutat cu ministrul Afacerilor Externe al Estoniei

Chişinău, 2 apr. /MOLDPRES/. Situația de securitate din regiune și evoluțiile în parcursul european al Republicii Moldova au fost discutate ieri de către viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov și ministrul Afacerilor Externe al Estoniei, Margus Tsahkna, transmite MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului.

În cadrul convorbirii telefonice, au fost subliniate progresele Guvernului în implementarea agendei de reforme, scopul căreia este să accelereze aderarea țării noastre la UE.

Totodată, viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov a mulțumit ministrului Tsahkna pentru suportul ferm al Estoniei în parcursul european al Republicii Moldova, în special pentru votul pozitiv în cadrul reuniunii Consiliului European din decembrie 2023, atunci când s-a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

De asemenea, oficialul a subliniat că țara noastră mizează în continuare pe susținerea Estoniei în adoptarea cât mai rapidă a cadrului de negociere și organizarea primei conferințe interguvernamentale.