Dezbaterea „Copilul special și societatea”

Cu ocazia Zilei Mondiale de Conștientizare privind Autismul (2 aprilie), Sala „Vasile Pogor” a Palatului Roznovanu a găzduit dezbaterea „Copilul special și societatea. O privire în oglindă: România versus țările UE”, precum și lansarea unei campanii de sensibilizare cu privire la această tulburare.
„Am crezut și voi crede mereu că egalitatea de șanse trebuie să fie unul dintre cele mai importante principii ale unei societăți corecte.
De aceea, persoanele cu autism, la fel ca toate persoanele cu nevoi speciale, trebuie să se bucure pe deplin de posibilitatea de a studia și munci alături de ceilalți, de a-și urma pasiunile și visele, de a participa cu toată ființa lor la viața comunității. Diversitatea este o condiție a adevăratei înțelegeri între oameni.
De Ziua Mondială de Conștientizare privind Autismul, mă gândesc din nou la orașul în care trăim cu toții și îl doresc cât mai locuibil, cât mai inclusiv, cât mai divers. De fiecare dintre noi depinde să facem posibile toate aceste lucruri!”, a transmis primarul Mihai Chirica.
Evenimentul a reunit în jur de 50 de specialiști din domeniul socio-educațional în vederea schimbului de experiență privind sprijinul medico-social și educațional al copiilor cu autism.
Manifestarea a fost organizată de Primăria Municipiului Iași, prin Direcția de Asistență Socială, și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, prin Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, în parteneriat cu Fundația Star of Hope, ANCAAR Iași și Asociația Surâsul Albastru.