La Gura Galbenei, Cimişlia, Maia Sandu a vorbit cu liceenii despre implicare, democrație și aderarea Moldovei la UE

Chişinău, 4 apr. /MOLDPRES/. În cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în raionul Cimișlia, președintele Maia Sandu a participat, pentru prima dată, la o lecție de educație civică, la invitația Liceului Teoretic „Hyperion” din satul Gura Galbenei, informează MOLDPRES.

Șefa statului a vorbit cu elevii din clasele a X-XII-a despre pace, libertate, democrație, despre experiența lor de participare la alegerea consiliului elevilor din școala lor. De asemenea, președintele a discutat cu liceenii despre beneficiile aderării la Uniunea Europeană pentru tânăra generație, despre implicarea activă a elevilor în procesele decizionale locale și în proiectele importante pentru țară – începând de la programul de împădurire și continuând cu proiectul de aderare la UE.

Tot astăzi, șefa statului a vizitat și grădinița din localitate, în timp ce copiii se jucau în curte. Grădinița a fost renovată cu sprijinul poporului american și din contribuția primăriei și este un model pentru alte grădinițe. „Așa se construiește Moldova europeană, prin unitate, efort comun și multă muncă”, a punctat președintele Maia Sandu.