Rareş Bogdan: PNL – partid cu blazon, obligat să aibă candidat la prezidenţiale

Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a declarat, joi, că PNL este un partid cu blazon, un partid istoric, care este obligat să aibă candidat la alegerile prezidenţiale.

„Eu nu pot să oblig pe nimeni. Partidul poate să facă o propunere, nu putem să îl obligăm (pe liderul formaţiunii – n.r.), în schimb preşedintele va ţine cont, aşa cum vă spunea, de opţiunea partidului”, a afirmat Rareş Bogdan, întrebat în legătură cu candidatura lui Nicolae Ciucă la alegerile prezidenţiale.

Întrebat dacă PNL ar putea să renunţe la candidatura pentru prezidenţiale şi să îl susţină pe Marcel Ciolacu, Rareş Bogdan a răspuns: „Pot să vă spun un singur lucru – PNL este un partid cu blazon, este un partid istoric, care este obligat să aibă candidat la prezidenţiale”.

„Toate scenariile le vom discuta după data de 10 iunie când vom vedea rezultatele alegerilor europarlamentare şi locale. Vă asigur că la locale, cu ajutorul bunului Dumnezeu şi al raţionalităţii românilor, vom avea peste 90% din comunele şi din oraşele României, din partea PNL sau PSD, respectiv peste 95% din consiliile judeţene aparţinând PNL sau PSD”, a adăugat Rareş Bogdan. AGERPRES