Concert la Pa-lat

🎶 Marți, 9 Aprilie 2024, începând cu ora 19.00, la Palatul Culturii din Iași, artiștii invitați ai Ateneului ieșean, clarinetistul Emil Vișenescu și pianistul Daniel Dascăl, vor oferi publicului un concert instrumental de excepție. Programul evenimentului include lucrări de muzică romantică și pagini originale contemporane, de la Schumann la Stravinsky, Poulenc, Olah, Francaix, Bernstein, Weiner, recreând atmosfera seratelor din încăperile regale. Clarine-tistul Emil Vișenescu este unul dintre cei mai apreciați instrumentiști ai țării, fiind câștigător al concursurilor naționale și internaționale. Este solist invitat al orchestrelor din România dar și al ansamblurilor simfonice de peste hotare. Pe parcursul întregii sale activități artistice, un nu-măr important de compozitori i-au dedicat lucrări, amintim compozitorii Sabin Pautza, Felicia Donceanu, Diana Rotaru, Dan Dediu.
🎶 Pe 23 Aprilie violoniștii Gabriel Croitoru și fiica sa, Simina Croitoru, aduc „Vioara lui Enescu” la Palatul Culturii din Iași într-un recital pentru două viori solo. Instrumentele de excepție, i-au aparținut maestrului Enescu – Guarneri del Gesù „Catedrala” și Paul Kaul – aflate în patrimoniul Muzeului Național „George Enescu”. Spectatorii vor avea privilegiul de a fi martorii unei întâlniri unice cu muzica clasică, într-o interpretare care va purta amprenta geniului Enescu. Cei doi muzicieni sunt în al treilea an în care vor cânta împreună în deja cunoscutul Turneu Național „Vioara lui Enescu” iar programul cuprinde lucrări semnate de Enescu, Halvorsen, A. Igudesman, C. Gardel, I. Frolov.
🎶 Pe 30 aprilie veți putea audia un concert coral de excepție, susținut de Grupul „The Ones Vocal Artists”, condus de tânărul dirijor Alexandru Semeniuc. Numele grupului provine de la ideea că fiecare voce este unică, având un colorit aparte și o putere de expresie plenară prin cânt. Pe membrii ansamblului îi unește experiența și dragostea pentru cântul vocal, dar și prietenia, bucuria și disciplina, având ca scop cultivarea frumosului în muzică, revigorarea repertoriului coral academic și promovarea păcii, credinței și prieteniei. Programul concertului va cuprinde lucrări semnate de Allegri, Sviridov, Ešenvalds, Costea, Ion, Runestad, Trotta, vându-i ca soliști pe Adriana Iacob, Antonia Cucerenco, Celina Brigita Meteeș, Elena Șvedchi, Cătălina Nanu-Vicovan, Robert Damian, Stelian Gheorghiasa, Beniamin Moraru.
🎟️ Pentru evenimentele din seria Concert la Palat, biletele se pot achiziționa de pe site-ul Ateneului Național din Iași (https://www.ateneuiasi.ro/) sau de la casa de bilete din foaierul instituției.
Proiectul Concert la Palat a apărut din dorința de a pune în valoare spațiul mirific al Palatului Culturii, nedespărțit de sonoritățile muzicii clasice interpretate la nivel sublim.