Peste 80 de studenţi din 27 de universităţi din nouă țări se află în această perioadă la Iaşi

Peste 80 de studenţi din 27 de universităţi din nouă țări se află în această perioadă la Iaşi pentru a participa la concursul SEEMOUS 2024 – 18th South Eastern European Mathematical Olympiad for University Students. Cea de-a XVIII-a competiţie de matematică din Europa de Sud-Est pentru studenţi cu participare internaţională se desfăşoară până pe 14 aprilie la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”.
„Lucian Blaga spunea că matematica este și știință, dar și limbă. Și, bineînțeles, este o poezie a infinitului. Ne ordonează mintea și realitatea din jurul nostru. Ne face mai disciplinați, mai rezonabili și – cu siguranță – mai buni!
Da, știu că astăzi, într-o epocă atât de confuză, există atacuri inclusiv împotriva matematicii! I se reproșează matematicii că 2 plus 2 fac întotdeauna 4, ceea ce ar semnifica o dictatură, un totalitarism, un afront din partea unei elite la adresa celor care nu mai vor să existe niciun fel de reguli…. Nici morale, nici științifice, nici filosofice!
Nu-i băgați în seamă pe acești instigatori și iubiți matematica și marii matematicieni! Priviți în viitor și calculați șansele umanității de a deveni mai înțeleaptă! Și implicați-vă zi de zi în acest efort de a face lumea mai bună!
Iașul, capitala educației de calitate, vă va fi întotdeauna un prieten și o gazdă primitoare.
Sunt convins că SEEMOUS va fi un eveniment de înaltă ținută!
Felicit participanții la olimpiada de matematică și le mulțumesc din suflet profesorilor care își îndeplinesc cu devotament generoasa misiune de a forma noi generații de oameni mari!”, a transmis primarul Mihai Chirica.