Gala Serviciului Voluntar de Ambulanță

Primarul Mihai Chirica a participat la Gala Serviciului Voluntar de Ambulanță și de a-i felicita pe inițiatorii și voluntarii Serviciului și ai Patrulei Sanitare cu ocazia împlinirii a șapte ani de activitate!
Iată doar câteva repere ale activității Serviciului în anul 2023:
– Programul Prim Ajutor în Școli și Licee a ajuns la peste 13.000 de elevi din 7 județe ale României.
– În cadrul programului privind protejarea persoanelor fără adăpost de pe raza Municipiului Iași și a Județului Iași, Serviciul a efectuat peste 8000 de misiuni.
– Serviciul are peste 500 de voluntari la nivel național.
– A participat la zeci de evenimente la care a asigurat măsurile de prim ajutor premedical gratuit.
„Dacă ne uităm în jur vedem că întreaga lume traversează o serie de crize a căror intensitate a început să ne îngrijoreze peste măsură. Războaie, cutremure, incendii, inundații, secete devastatoare, cărora le adăugăm tot mai multe lovituri de stat, războaie civile, conflicte interetnice ori interreligioase – toate acestea declanșează tragedii de o amploare rar întâlnită în istorie.
În acest context, orice acțiune umanitară, orice gest făcut din inimă, orice act de generozitate nu doar că merită sprijinite, ci și popularizate și recompensate.
Cine salvează o viață salvează o lume întreagă, spune o vorbă înțeleaptă care se potrivește perfect nobilei îndeletniciri a celor de la Serviciul Voluntar de Ambulanță! Mereu la datorie, la dispoziția semenului aflat în suferință, la orice oră din zi și din noapte, pe frig, pe ploaie, pe zăpadă, Serviciul Voluntar de Ambulanță este un exemplu de dăruire.
De aceea, nu pot decât să felicit Serviciul Voluntar de Ambulanță și să promit că, în calitatea mea de primar al municipiului Iași, îl voi susține în continuare cu toate puterile mele!”, a transmis primarul Mihai Chirica.