MAE a emis o alertă de călătorie în statul Israel

Chişinău, 15 apr. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis astăzi o alertă de călătorie în statul Israel, informează MOLDPRES.

„În legătură cu escaladarea situației de securitate din Orientul Mijlociu, MAE emite atenționare de călătorie, având în vedere situația de securitate instabilă din Israel. Astfel, autoritățile recomandă cetățenilor Republicii Moldova să evite călătoriile neesențiale în această țară. Securitatea și stabilitatea în zonă pot fi afectate pe un termen nedeterminat”, a precizat instituția.

În acest context, autoritățile recomandă persoanelor să urmărească cu atenție știrile și informațiile furnizate de autorități, inclusiv MAE și reprezentanța diplomatică din Tel Aviv. Aceste surse pot oferi actualizări referitoare la situația din zonă și eventualele măsuri de siguranță adiționale.

„Ministerul încurajează cetățenii să fie responsabili, precauți, să pună prioritate pe siguranța personală, să respecte instrucțiunile, regulile impuse de autorități și să evite expunerea la riscuri nejustificate. Totodată,  cetățenilor li se recomandă să fie menținut contactul cu ambasada din Israel”, se menționează într-un comunicat oficial al MAE.

Pentru informații suplimentare și asistență consulară, persoanele se pot adresa inclusiv la Centru de Apel, care poate fi contactat la numerele de telefon: 0 80 090 990 – gratuit de la telefonul fix din orice localitate a Republicii Moldova sau la numărul: +373 22 23 20 02. De asemenea, persoanele pot contacta Ambasada Republicii Moldova în statul Israel – Leonardo Da Vinci 21, Tel Aviv, Israel; +972 3-523-2000; tel-aviv@mfa.gov.md; israel.mfa.gov.md. La fel, cetățenii pot expedia un mesaj: prin email la call.center@mfa.gov.md.