ANSA a eradicat toate focarele de gripă aviară

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a anunţat astăzi despre închiderea cu succes a tuturor focarelor de gripa aviară înalt patogenă (H5N1) pe întreg teritoriul țării, transmite MOLDPRES.

Totodată, ANSA precizează că, în perioada 4-10 aprilie 2024, pe teritoriul Republicii Moldova nu au fost înregistrate alte cazuri de boală.

În acelaşi timp, ANSA îndeamnă populația să rămână responsabilă și să evite comerțul stradal ilicit, procurarea animalelor, păsărilor, ouălor și produselor alimentare de origine animală din spații neautorizate, pentru a evita răspândirea bolilor cu risc înalt de contagiozitate. „Se recomandă supravegherea animalelor și păsărilor, în interiorul curților, cu aplicarea măsurilor riguroase de precauție”, rezumă ANSA.

În perioada decembrie 2023 – martie 2024, Republica Moldova a fost lovită de un val de gripa aviară înalt patogenă (H5N1). În total, au fost înregistrate 68 de focare (40 – la păsări domestice, și 28 – la fauna sălbatică).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.