Președintele Maia Sandu: „Referendumul privind aderarea la UE este constituțional și poate avea loc pe 20 octombrie

Chişinău, 16 apr. /MOLDPRES/. Curtea Constituțională (CC) a decis – referendumul privind aderarea la UE este constituțional, poate avea loc pe 20 octombrie și va conține întrebarea: „Sunteți pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană?”. Declarația a fost făcută de șefa statului Maia Sandu după ce Curtea a avizat pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Constituției, informează MOLDPRES.

„Avem nevoie de unitate, avem nevoie de implicarea fiecărui partid, organizație civică, cetățean, ca împreună sa garantăm pacea și bunăstarea pentru moldoveni. Uniți pentru Moldova Europeană vom reuși să îndeplinim obiectivul nostru comun – ca moldovenii să trăiască în pace, demn și liber într-o țară europeană puternică”, a subliniat Maia Sandu.

Curtea Constituțională a avizat astăzi pozitiv proiectul de lege pentru modificarea Constituției, care prevede organizarea referendumului privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană și introducerea dezideratului în Constituție. În avizul Curții se menționează că „inițiativa de revizuirea Constituției prin referendum corespunde normelor juridice”.

Referendumul privind aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană a fost inițiat de președintele țării Maia Sandu și ar urma să se desfășoare în aceeași zi cu alegerile prezidențiale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.