Universitatea „Petre Andrei” din Iași: Titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Salvatore Puliatti de la Universitatea din Parma

Universitatea „Petre Andrei” din Iași, la propunerea Facultății de Drept, a acordat titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Salvatore Puliatti de la Universitatea din Parma (Italia).
În cadrul ceremoniei profesorul italian a susținut și conferința „Il Corpus Iuris giustinianeo: alla ricerca della certezza del diritto” („Culegerea de texte juridice Corpus Iuris a împăratului Iustinian: în căutarea certitudinii dreptului”).
Totodată, primarul Mihai Chirica i-a înmânat profesorului titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Iași, pe care, la inițiativa edilului, Consiliul Local îl acordă tuturor personalitățile distinse cu titlul de Doctor Honoris Causa de către universitățile ieșene.
Salvatore Puliatti este profesor universitar din anul 2003 la Universitatea din Parma și a predat materii romanistice la Facultățile de Drept ale Universităților din Messina și Modena și a Universității Catolice „Sacro Cuore”, cu sediile la Piacenza și Milano.
Este președinte al Secțiunii din Parma a Asociației Internaționale de Studii ale Antichității Târzii și membru titular sau corespondent al unor prestigioase instituții italiene. A participat la numeroase conferințe naționale și internaționale și a ținut prelegeri la numeroase universități din străinătate, printre care Universitățile din Oxford, Londra, Berkeley, Madrid, Varșovia, Piura sau Shanghai. Colaborează la revistele cele mai relevante din sfera romanistică, făcând parte și din comitetul științific al unora dintre acestea. Este fondatorul și directorul revistei semestriale Tesserae Iuris.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.