Ciolacu: Sărbătoarea de Pesah ne aminteşte de puterea credinţei, speranţei şi a perseverenţei în timpuri de încercare

Premierul Marcel Ciolacu a transmis, luni, cu prilejul Sărbătorii de Pesah, urări de pace şi sănătate membrilor comunităţilor evreieşti din România şi conducerii Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România – Cultul Mozaic, precum şi tuturor evreilor din întreaga lume.

„An de an, această sărbătoare ne aminteşte de puterea credinţei, speranţei şi a perseverenţei în timpuri de încercare, de o poveste milenară despre lupta unui popor pentru câştigarea unuia dintre cele mai importante drepturi de care ne bucurăm astăzi: libertatea. Drumul eliberării din robie a evreilor ne inspiră, îndeosebi în vremuri tulburi, să nu renunţăm la căutarea dreptăţii şi la speranţa într-un viitor mai bun şi să nu uităm de forţa pe care unitatea ne-o oferă”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat într-un comunicat al Guvernului.

Totodată, prim-ministrul a reafirmat angajamentul său şi al Guvernului pentru sporirea cunoaşterii contribuţiei substanţiale a comunităţilor evreieşti la cultură, ştiinţă şi artă şi, în general, la dezvoltarea societăţii româneşti.

„Folosesc acest prilej pentru a reafirma angajamentul meu ferm, dar şi al Guvernului României pentru protejarea şi promovarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului, precum şi pentru sporirea cunoaşterii vieţii evreieşti, a tradiţiilor şi a contribuţiei substanţiale ale comunităţilor evreieşti la cultură, ştiinţă şi artă şi, în general, la dezvoltarea societăţii româneşti. Hag Pesah Sameah!”, a transmis Ciolacu. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.