Breaking News

Concursul Naţional „Reviste şcolare şi jurnalistică”: creativitate și originalitate

Faza județeană a Concursului Național de Reviste Școlare și Jurnalistică s-a desfășurat cu succes, atrăgând un număr de 40 de reviste din întregul județ: 25 pentru categoria liceu, 11,categoria gimnaziu și 4 reviste la categoria primar și preprimar.

Evenimentul, organizat sub egida Ministerului Educației, a reprezentat un bun prilej de exprimare a ideilor și viziunilor tinerei generații, promovând valori precum libertatea de exprimare, responsabilitatea și competențele jurnalistice.

Juriul, compus din inspectori de specialitate, profesori și jurnaliști a apreciat în mod deosebit creșterea calitativă a revistelor participante și în anii anteriori, dar și apariția unor noi reviste, realizate la standarde înalte.

Revistele participante la concurs au impresionat prin creativitatea și originalitatea abordărilor lor. De la articole de investigație la reportaje vizuale și interviuri captivante, tinerii au demonstrat un nivel remarcabil de maturitate și profesionalism în abordarea subiectelor.

Fiecare revistă școlară a adus în prim-plan teme variate, reflectând preocupările și interesele diverse ale tinerei generații: probleme sociale și de mediu, cultură, artă, literatură și divertisment. Participanții au abordat subiecte relevante și actuale, evidențiind capacitățile lor de analiză și sinteză.

Un aspect deosebit de încântător al acestei ediții a fost diversitatea formatelor și tehnicilor utilizate de către concurenți. De la articole tradiționale la reviste electronice cu design grafic deosebit, participanții și-au demonstrat, alături de creativitate și abilitățile tehnice. Această varietate de formate a oferit juriului o experiență captivantă și dinamică, subliniind importanța adaptabilității și inovației în era digitală în care trăim.

Acest concurs, cu o istorie de aproape douăzeci de ani, oferă tinerilor participanți o platformă valoroasă pentru exprimarea și împărtășirea pasiunii lor pentru jurnalism și scris creativ. Prin munca lor, ei au demonstrat că tinerii au un rol esențial în modelarea viitorului și că vocea lor are puterea de a influența și inspira societatea.

La etapa națională a concursului, județul nostru va fi reprezentat de următoarele 10 publicații.

Învățământ GIMNAZIAL
de nișă Teodoteca Școala Gimnazială „Ionel Teodoreanu”
caleidoscop Mozaic Școala Gimnazială „Mihai Codreanu”
caleidoscop Portrete în cuvinte și culori Școala Gimnazială „Colonel Langa” Miroslava
caleidoscop Crâmpeie școlărești Școala Gimnazială ”Dimitrie Sturdza” Popești
Învățământ LICEAL
caleidoscop Corolar Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Iași
caleidoscop Spre lumină Colegiul Național Iași
caleidoscop Perspective Liceul Teoretic „Comandor Al. Cătuneanu” Lunca Cetățuii
caleidoscop LiTeraTeCa Liceul Tehnologic de Transporturi și Construcții
caleidoscop Gnosis Colegiul Național „Costache Negruzzi”, Iași
de nișă Revistă de (C)arte Ex Libris

 

Colegiul Național „Mihai Eminescu”