Breaking News

Rareş Bogdan: Cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candidat unic la Primăria Capitalei

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a declarat, luni, referitor la şansele pe care le are medicul Cătălin Cîrstoiu de a fi în continuare candidatul comun PSD-PNL la Primăria Capitalei, că este „o situaţie grea”, dar trebuie luată o decizie finală.

Ela precizat că, dacă se doreşte funcţionarea coaliţiei, cele două partide trebuie să meargă cu un candidat unic, altfel se „dinamitează” şansele candidaţilor de la sectoare, George Tuţă şi Rareş Hopincă.

Întrebat, înaintea şedinţei coaliţiei, despre şansele lui Cătălin Cîrstoiu sau ale unui alt candidat la Primăria Capitalei din partea celor două partide, Rareş Bogdan a spus: „E o situaţie grea, dar trebuie să ieşim astăzi cu o soluţie finală”.

Chestionat dacă PSD şi PNL va merge cu un candidat unic sau va avea candidaţi separaţi la Primăria Capitalei, Rareş Bogdan a spus: „Dacă vrem să mai funcţioneze coaliţia, cred că e nevoie să avem mintea la noi şi să venim cu candidat unic. Dacă mergem cu candidat separat, dinamităm şansele lui George Tuţă şi a lui Rareş Hopincă”.

Liderii coaliţiei PSD şi PNL s-au reunit, luni, pentru a discuta despre situaţia candidatul comun la Primăria Capitalei.

Vineri, Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat, la conferinţa de presă pe care a organizat-o pentru a oferi explicaţii legat de acuzaţiile la adresa sa, că mandatul său pentru candidatură „a fost şi este pe masa coaliţiei” şi a fost „cam singur” în precampania electorală şi nu a simţit sprijin din partea celor două partide.

Miercuri, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut medicului să ţină o conferinţă de presă în care să răspundă la toate acuzaţiile care i se aduc, adăugând că nu se poate „merge mai departe” dacă nu se lămuresc toate aceste chestiuni.

De asemenea, joi, preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat că în coaliţie s-a decis să existe o clarificare din partea medicului Cătălin Cîrstoiu şi este normal ca el să respecte solicitarea în acest sens care i-a fost adresată de premierul Marcel Ciolacu, avansând şi posibilitatea ca, într-o situaţie de extremă urgenţă, PNL să aibă propriul candidat la Primăria Capitalei. AGERPRES