Deca: Inteligenţa artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie

Inteligenţa artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie, susţine ministrul Ligia Deca, subliniind că această integrare trebuie să fie bazată pe digitalizarea platformelor şi a resurselor educaţionale.
 

Potrivit ministrului Educaţiei, este esenţial ca inteligenţa artificială să fie un instrument centrat pe nevoile elevilor şi util cadrelor didactice, cu respectarea normelor de etică şi a standardelor de protecţie a datelor personale.

„Inteligenţa artificială va fi integrată din ce în ce mai mult în educaţie. Însă este extrem de important ca această integrare să fie bazată pe digitalizarea platformelor şi a resurselor educaţionale, pentru că doar astfel vom putea beneficia cu adevărat de avantajele acestui instrument. De asemenea, este esenţial ca AI să fie un instrument centrat pe nevoile elevilor şi util cadrelor didactice, cu respectarea normelor de etică şi a standardelor de protecţie a datelor personale”, a scris Ligia Deca, joi, pe Facebook.

Ministrul afirmă că digitalizarea evaluării la examenele naţionale ajută la identificarea rezultatelor reale ale învăţării.

„Digitalizarea evaluării la examenele naţionale, de exemplu, ne ajută să identificăm rezultatele reale ale învăţării şi este pentru prima dată când România dispune de un astfel de instrument. Resursele digitale pe care le folosim la clasă înseamnă nu doar ore mai dinamice, ci şi instrumente care să uşureze accesul la informaţie, transmiterea, înţelegerea şi utilizarea ei. Este şi responsabilitatea noastră să-i ajutăm pe copii să integreze constructiv tehnologia în activităţile lor, iar unul dintre demersurile concrete este că vom forma 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale”, a mai susţinut ministrul Educaţiei.

Ligia Deca a participat miercuri la ANIS Internaţional Summit, panelul Education & work. AGERPRES

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.