MAE/Atenţionare de călătorie: Regatul Suediei – reintroducerea controlului la frontiera internă de stat

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care tranzitează sau intenţionează să se deplaseze în Suedia că autorităţile din regat au luat decizia de a reintroduce controlul la frontiera internă de stat, în perioada 12 mai – 11 noiembrie 2024.

Într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, MAE le recomandă cetăţenilor români să se asigure că deţin în permanenţă asupra lor, pe timpul călătoriei spre şi dinspre Regatul Suediei, un act de identitate valabil (paşaport sau carte de identitate naţională).

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Stockholm: +468205674, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate şi preluate de operatori în regim de permanenţă.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României în Regatul Suediei: +46722511453.

MAE recomandă, totodată, consultarea paginilor de https://stockholm.mae.ro/ şi www.mae.ro. AGERPRES