Maia Sandu: Acum 79 de ani a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt celui mai sângeros război de pe continentul european

Chişinău, 9 mai. /MOLDPRES/. Acum 79 de ani a fost anunțată victoria asupra nazismului și s-a pus capăt celui mai sângeros război de pe continentul european. Îi comemorăm pe toți cei care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial. Mesajul a fost plasat de șea statului Maia Sandu pe pagina sa, comunică MOLDPRES.

În mesaj Președinta țării a menționat că „astăzi îi comemorăm pe toți cei aproximativ 56 de mii de oameni care nu s-au mai întors acasă din război sunt durerea noastră, durerea Moldovei”.

„Un frate al bunicului meu a murit pe front. Aproape fiecare dintre noi are un străbunic sau un bunic sau o altă rudă care nu s-a întors acasă de pe front. Și părintele cuiva a murit pe front. Și fratele cuiva. Toți erau frații, surorile, părinții, bunicii noștri. Toți erau ai noștri. Și toți aveau visul și speranța că pacea pentru care au luptat va dura mereu. Ei au murit pentru ca noi să trăim în pace. Să-i comemorăm cu pietate și să lăsăm moștenire generațiilor care vin o țară pașnică”, a scris Maia Sandu.

R. Moldova celebrează astăzi, 9 mai, Ziua Victoriei şi a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei și Ziua Europei, conform hotărârii cu privire la zilele comemorative, zilele de sărbătoare şi la zilele de odihnă în R. Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.