Comisia Pre-Vetting: Parlamentul este cel care urmează să decidă asupra cererii de demisie a Tatianei Răducanu

Chişinău, 16 mai. /MOLDPRES/. Comisia Pre-Vetting a anunțat astăzi că „a luat act de declarațiile publice recente ale Procuraturii Anticorupție cu privire la Tatiana Răducanu, membră a Comisiei” și precizează că a luat act “de intenția exprimată de Răducanu de a-și da demisia în contextul declarațiilor menționate”, comunică MOLDPRES.

Comisia Pre-Vetting precizează că Parlamentul Republicii Moldova este cel care urmează să decidă asupra cererii de demisie a Tatianei Răducanu.

„Comisia Pre-Vetting își exprimă speranța și așteptarea ca acuzațiile aduse împotriva Tatianei Răducanu să fie investigate minuțios de autoritățile naționale competente în deplină conformitate cu principiile unui proces echitabil, inclusiv prezumția nevinovăției, prevăzute atât în legislația Republicii Moldova, cât și în standardele internaționale cu privire la drepturile omului”, se spune în comunicatul emis de comisie.

Membrii Comisiei Pre-Vetting anunță că își vor continua activitatea și vor finaliza procedurile de evaluare reluată cât de curând posibil, conform mandatului său.