Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat „atacul violent” asupra premierului slovac Robert Fico

MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a condamnat „atacul violent” asupra premierului slovac Robert Fico, care a fost astăzi rănit prin împușcare după o reuniune guvernamentală desfășurată în afara capitalei Bratislava, în oraşul Handlova, transmite MOLDPRES.

„Profund întristat despre vestea privind incidentul în care a fost implicat premierul Robert Fico. Violența politică nu ar trebui să aibă loc în societățile noastre. Îi doresc o recuperare rapidă și completă. Gândurile noastre sunt alături de poporul Slovaciei în această perioadă dificilă”, a scris prim-ministrul Dorin Recean.

Premierul slovac Robert Fico a fost rănit prin împușcare miercuri după o reuniune guvernamentală desfășurată în afara capitalei Bratislava, în orașul Handlova. Mai multe focuri de armă au fost trase în zona Casei de Cultură din Handlova, unde a avut loc întâlnirea. Un reporter de la TASR a confirmat că premierul a fost lovit în abdomen de un glonț, iar autorul atacului a fost arestat. Zona a fost evacuată în urma incidentului. Conform postului de televiziune slovac TA3, în total au fost trase patru focuri de armă.