Ministerul Educaţiei a lansat în consultare propunerile pentru membrii Comitetelor de selecţie pentru comisiile de specialitate CNATDCU

Ministerul Educaţiei a lansat în consultare publică propunerile pentru membrii Comitetelor de selecţie pentru fiecare comisie de specialitate a CNATDCU.

„Pentru asigurarea transparenţei şi calităţii procesului de selecţie a membrilor CNATDCU pentru mandatul 2024 – 2028, Ministerul Educaţiei a decis constituirea – pentru fiecare comisie de specialitate a CNATDCU – a câte unui comitet de selecţie format din 3 – 5 personalităţi de prestigiu academic şi ştiinţific, cultural şi moral, recunoscute pe plan naţional/internaţional”, afirmă Ministerul Educaţiei.

Potrivit sursei citate, lista membrilor Comitetelor de selecţie a fost realizată ţinând cont de propunerile instituţiilor de învăţământ superior şi ale unor organizaţii şi/sau organisme reprezentative pentru învăţământul superior şi cercetarea ştiinţifică din România.

După finalizarea dezbaterii publice, Ministerul Educaţiei va emite ordinul de ministru cu componenţa comitetelor de selecţie.

Aceste comitete de selecţie vor analiza candidaturile persoanelor înscrise în platforma brainmap.ro, şi vor recomanda Ministerului Educaţiei noii membri ai comisiilor CNATDCU.

„Orice persoană fizică sau juridică are dreptul să transmită eventuale obiecţii şi sesizări argumentate”, afirmă aceeaşi sursă. AGERPRES