Președintele Maia Sandu, la Congresul Conferinței Curților Constituționale Europene: „Trebuie să luptăm mai eficient împotriva corupției în toate sectoarele, inclusiv în sistemul de justiție”

Chişinău, 22 mai. /MOLDPRES/. Șefa statului a participat astăzi la cel de-al XIX-lea Congres al Conferinței Curților Constituționale Europene (CCCE), găzduit de Republica Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al instituției prezidențiale.

În discursul său, Președinta a salutat participarea reprezentanților ai 40 de curți constituționale europene sau instituții echivalente acestora, printre invitați numărându-se președinta Comisiei de la Veneția, Claire Bazy Malaurie, și președinta Curții Europene a Drepturilor Omului, Síofra O’Leary.

„Contribuția dumneavoastră la difuzarea normelor democratice în Europa este esențială, iar munca dumneavoastră în consolidarea statului de drept nu poate fi subestimată”, a subliniat șefa statului.

Totodată, Președinta Maia Sandu a afirmat că democrația este amenințată în multe locuri, fiind erodată de corupție, prin dezinformare, știri false și polarizare socială. „Trebuie să luptăm mai eficient împotriva corupției în toate sectoarele, inclusiv în sistemul de justiție, care adesea este folosit de regimurile autoritare pentru a submina statele. Trebuie să fim mai eficienți și mai rapizi în reacțiile noastre la acțiunile menite să distrugă procesele și instituțiile democratice”, a declarat șefa statului.