Costel Alexe a participat la conferința „Sustainable Cities. Sustainable Living”

Președintele CJ Iași Costel Alexe a participat astăzi la conferința „Sustainable Cities. Sustainable Living”, organizată în cadrul Romanian Creative Week.
Eu, ca geograf pasionat, care a terminat și masterul și doctoratul în geografie, țin foarte mult la relația cu mediul înconjurător.
Atunci când vorbim de sustenabilitate, Consiliul Județean Iași investește sume enorme pentru a crește gradul de colectare selectivă a deșeurilor și a le reintroduce în economia circulară. Investim, de asemenea, pentru a utiliza eficient resursele de apă și a reduce pierderile.
Dar oricâte măsuri am lua, cred că cea mai importantă rămâne educația. Trebuie să îi informăm corect pe cetățeni pentru ca ei să conștientizeze și să adopte, în propriul stil de viață, un comportament mai responsabil față de mediul înconjurător.
Mă bucur că noi avem un parteneriat activ cu Inspectoratul Școlar Județean Iași și ADIS Iasi, iar anual, mii de copii vizitează Centrul de Management Integrat al Deșeurilor de la Țuțora unde văd cu ochii lor cât de important este să colectăm selectiv.
Sustenabilitatea este o muncă de echipă și, pentru asta, trebuie să colaborăm foarte bine cu cetățenii.