Zonă dedicată sportului în cadrul programului „Fondul Ideilor Coapte în Fapte”

Fundația Comunitară Iași și Cuptorul Moldovencei a inaugurat pe esplanada Nicolina 1, cu sprijinul Primăriei Municipiului Iași, o zonă dedicată sportului în cadrul programului „Fondul Ideilor Coapte în Fapte”.
Prin campania „Fapta dulce mult aduce!” a fost oferit un micro-grant proiectului „Mese de tenis în parcurile ieșene” al Asociației Outventure în urma concursului de idei desfășurat în perioada aprilie – mai 2023 și a voturilor ieșenilor.
Joi, 23 mai, la ora 14, a avut loc evenimentul de inaugurare.
Scopul programului este de a susține implementarea unei idei frumoase și coerente, venite din comunitatea locală, pentru îmbunătățirea calității vieții în Iași.
„Fondul Ideilor Coapte în Fapte este modul nostru de a aniversa și de a mulțumi Iașului și ieșenilor pentru brațele deschise, pentru fiecare gând bun, pentru încurajările pe care le-am primit atunci când am avut nevoie, pentru pofta nestăvilită de tot ce este bun, gustos și proaspăt. Și cum altfel poți să mulțumești pentru toate aceste lucruri care ne-au ajutat să creștem mari, dacă nu printr-un gest de responsabilitate civică, care să aducă înapoi orașului nostru mici victorii concrete”, a declarat Nicoleta Hrițcu, manager Cuptorul Moldovencei
Campania „Fapta dulce mult aduce!” s-a desfășurat în perioada aprilie 2023 – mai 2024 și a presupus mai multe etape de lucru ce au presupus: strângerea de idei din partea comunității, completarea unui chestionar online, votarea proiectul câștigător de către ieșeni și implementarea acestuia.
Educația și mediul sunt pilonii pe care Fundația Comunitară Iași își construiește programele. De aceea, astfel de parteneriate între sectorul public și cel privat devin modele de bune practici spre folosul întregii comunități.