Evaluare Naţională la clasa a VI-a – marţi are loc proba de Limbă şi comunicare

Elevii de clasa a VI-a susţin marţi proba de Limbă şi comunicare din cadrul Evaluării Naţionale, conform calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Miercuri va avea loc proba la Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Potrivit Ministerului Educaţiei, testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie, au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

Rezultatele individuale obţinute la aceste evaluări nu se afişează/nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Conform ministerului, rapoartele generate la nivelul unităţii de învăţământ pe baza acestor rezultate furnizează „argumente statistice de maximă importanţă şi relevanţă” pentru construirea măsurilor de valorificare a rezultatelor înregistrate la aceste evaluări naţionale, măsuri „focalizate” pe nivelul unităţii de învăţământ şi pentru beneficiarii serviciilor educaţionale: elevi, părinţi/tutori, cadre didactice, personal educaţional de sprijin. AGERPRES