Premierul Dorin Recean a îndemnat cetățenii să participe la alegerile europarlamentare

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a îndemnat astăzi cetățenii Republicii Moldova, care au și cetățenie europeană, să participe la alegerile europarlamentare care vor avea loc în perioada 6-9 iunie curent, transmite MOLDPRES.

„Pe 6, 7, 8 și 9 iunie avem alegerile europarlamentare. Vreau să rog și să îndemn toți cetățenii din R. Moldova, și pe cei care sunt peste hotare, să mergem la aceste alegeri europarlamentare. Este foarte important să votăm pentru partidele din familiile care susțin extinderea Europei și susțin parcursul european al R. Moldova. Trebuie să ne obișnuim să participăm la alegerile europarlamentare și eu sunt ferm convins că, mai degrabă decât mai târziu, toți cetățeni R. Moldova vor participa la astfel de exerciții”, a declarat Dorin Recean la începutul ședinței de Guvern.

Pentru alegerile europarlamentare din 9 iunie, în Republica Moldova vor fi deschise 52 de secții de votare, dintre care 28 de secții în zona Centru (13 secții în Chișinău), 17 secții de votare în zona de nord și 7 în sudul Republicii Moldova.

Totodată, premierul a îndemnat cetățenii țării noastre din diasporă să se înregistreze pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie și pentru referendum pe platforma lansată ieri de Comisia Electorală Centrală. „Vreau să rog toată lumea să se înregistreze. Asta va ajuta să distribuim secțiile de votare înafara Republicii Moldova cât mai optim, în așa fel încât cetățenii noștri să aibă acces la secțiile de votare. Tot pe pagina www.inregistrare.cec.md, acolo va fi și aplicația de înregistrare pentru votul prin corespondență pentru  Statele Unite, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia și Finlanda. Îndemn pe toată lumea să se înregistreze”, a afirmat Dorin Recean.

Pe 20 octombrie, în țara noastră se vor desfășura alegerile pentru funcția de Președinte al Republicii Moldova și referendumul republican constituțional.