Breaking News

𝗜𝗮𝘀̗𝘂𝗹 𝗮 𝗴𝗮̆𝘇𝗱𝘂𝗶𝘁, 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗱𝗲 𝗱𝗼𝘂𝗮̆ 𝘇𝗶𝗹𝗲, 𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̗𝗮 𝗔𝗻𝘂𝗮𝗹𝗮̆ 𝘀̗𝗶 𝗔𝗱𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗚𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗔𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝘁̗𝗶𝗲𝗶 𝗔𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮

𝗜𝗮𝘀̗𝘂𝗹 𝗮 𝗴𝗮̆𝘇𝗱𝘂𝗶𝘁, 𝘁𝗶𝗺𝗽 𝗱𝗲 𝗱𝗼𝘂𝗮̆ 𝘇𝗶𝗹𝗲, 𝗖𝗼𝗻𝗳𝗲𝗿𝗶𝗻𝘁̗𝗮 𝗔𝗻𝘂𝗮𝗹𝗮̆ 𝘀̗𝗶 𝗔𝗱𝘂𝗻𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗚𝗲𝗻𝗲𝗿𝗮𝗹𝗮̆ 𝗮 𝗔𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝘁̗𝗶𝗲𝗶 𝗔𝗲𝗿𝗼𝗽𝗼𝗿𝘁𝘂𝗿𝗶𝗹𝗼𝗿 𝗱𝗶𝗻 𝗥𝗼𝗺𝗮̂𝗻𝗶𝗮.
Președintele Consiliului Județean, Costel Alexe, a fost prezent la deschiderea evenimentelor alături de primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, David Ciceo, președinte AAR și Director general al Aeroportului Internațional Cluj, și Romeo Vatră, Director general Aeroportul Iasi.
Discuțiile au vizat piața aviației din România, competiția între companiile aeriene europene prezente în țara noastră, aviația civilă națională în context european dar și despre dezvoltarea traficului cargo pe plan intern.
De asemenea, a fost analizată evoluția traficului de pasageri și s-a discutat despre provocările cu care se confruntă aeroporturile în contextul aderării la spațiul Schengen, precum și despre finanțarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii aeroportuare.
„Organizarea la Iași a Conferinței Anuale și a Adunării Generale a Asociației Aeroporturilor din România vine ca o confirmare a progreselor uriașe pe care le-am făcut în ultimii ani. Iașul este astăzi un centru de referință în domeniul aviației. Am reușit în timp record să construim un nou terminal care ne plasează acum pe locul 2 în topul celor mai mari aeroporturi din țară. Este o mare realizare pentru județul Iași și pentru întreaga regiune de Nord-Est, iar obiectivul nostru este să menținem acest ritm de dezvoltare și în următorii ani, prin operaționalizarea unui terminal cargo, crearea noilor căi de acces, construirea unui nou parc fotovoltaic și a facilităților de parcare suplimentare. Devoltarea aeroportului este un proces pe termen lung, dar acest început fantastic ne dă speranță că vom reuși să ducem la îndeplinire toate planurile. Felicit și celelalte județe care își dezvoltă infrastructura aeroportuară și le doresc mult succes. Din partea noastră, atât la Consiliul Județean, cât și la Aeroportul Iași, există toată deschiderea de a coopera, pentru că așa cum spun mereu, nu poate exista o Românie puternică, fără un Iași puternic, un Cluj, Timșioară, Brașov, Craiovă, sau Constanță la fel de puternice “, a declarat președintele Consiliului Județean, Costel Alexe.