Breaking News

Reabilitarea Filarmonicii și construirea unui nou sediu pentru Operă sunt sprijinite de Ministerul Culturii!

Reabilitarea Filarmonicii și construirea unui nou sediu pentru Operă sunt sprijinite de Ministerul Culturii!
🎼 Primarul Mihai Chirica a vizitat, alături de ministrul Culturii, Raluca Turcan, președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, și deputatul Alexandru Muraru, lucrările de reabilitare şi modernizare a clădirii – monument istoric a Filarmonicii „Moldova”.
Ministrul Culturii a menționat că a evaluat posibilitatea unui parteneriat între Ministerul Culturii şi administraţia locală pentru susținerea acestor lucrări și, de asemenea, și-a reiterat sprijinul pentru îndeplinirea unui alt mare vis al Iașului cultural: un nou sediu pentru Opera Națională Română!
„Îi mulțumesc din nou doamnei ministru Raluca Turcan pentru deschiderea și celeritatea cu care a răspuns propunerilor noastre și pentru întregul atașament pe care îl arată față de cultura ieșeană!
Prin realizarea acestor două proiecte majore, în valoare de circa 100 de milioane de euro, demonstrăm că parteneriatul solid dintre Primăria Municipiului Iași, Consiliul Județean Iași și Ministerul Culturii funcţionează în beneficiul ieșenilor!”, a declarat primarul Mihai Chirica.