Ligia Deca: A fi învăţător este o meserie de vocaţie

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a afirmat miercuri că a fi învăţător este o meserie de vocaţie şi a spus că ceea ce îi face pe dascăli să rămână în sistem este respectul pe care îl primesc de la societate, dincolo de creşterile salariale sau de investiţii.

„Vă mulţumesc, dragi învăţătoare şi învăţători, pentru dedicare, pentru pasiune, pentru că sunteţi, zi de zi, lângă copii! Astăzi, când îl sărbătorim pe fondatorul primei instituţii de învăţământ cu predare în limba română la Bucureşti, Gheorghe Lazăr, celebrăm vocaţia – pentru că a fi învăţător este o meserie de vocaţie. Ştiu că, dincolo de creşterile salariale sau de investiţii, ceea ce vă face să rămâneţi în sistem este respectul pe care-l primiţi în societate. Ştiu că doar înţelegând câtă nevoie avem de profesori şi construind acel sistem care îi atrage şi-i menţine pe cei mai buni absolvenţi în cariera didactică vom reuşi să ajungem la societatea pe care ne-o dorim pentru copiii noştri”, a transmis Ligia Deca pe Facebook cu prilejul Zilei Învăţătorului.

Elevii, profesorii şi personalul din învăţământ au zi liberă miercuri, cu prilejul Zilei Învăţătorului.

Ziua Învăţătorului este marcată pe 5 iunie – data de naştere a marelui dascăl Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc.

Data de 5 iunie este declarată oficial Ziua Învăţătorului prin Legea nr. 289 din 29 octombrie 2007. AGERPRES